BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, February 29, 2012

baru tadi ~~



oke .. dengan bangge n bongoknye .
teyha nak cakap yg teyha baru buad TWITTER ...
yeah .. haha.. baru nak up kan ..
kowunk meyh la follow teyha di twitter pulok .. :)

@teyhazamri    ..
follow k .. nty teyha follow kowunk balik..
pomis ..  teyha ta tipu ..
luv u alll .. muahxxx..

Tuesday, February 28, 2012

cepatnye mase berlalu ~~



yeahhhh .. hye pembaca ~~ 
seriusly memang mase banyak nak update blog , 
tapy di sebabkan idea ta berapa meluas , 
so mengambil mase yang agak lame la untuk mengupdate ..
 oke . berbalik kepada tajuk ye .
skunk dah nak habes bulan 2 .. lepas nie na masuk bln 3 dah ..
ta saba sebenanye nak masuk bln 3 .. sbb sye bole pegi belaja kete bln 3 nie ..
tapy dalam ta saba2 tuh ketakutan sebenanye .. hmm .
sbb 22.3 nie .. derang kate result SPM kua ...
takut takut takutttttttttttttttt...

result punye pasal . teyha termimpi2 la pasal result tuh ..
hmm .. takut ... risau .. malu .. sume ade ,.. :( 
ya allah harap2 result teyha semuanya cemerlang ..
AMINNNN...
kawankawan DOAkan teyha ye .. time kaseh .. :)


**oke .. aku dok umah , badan aku dah macam gorilla dah .. GEMUK .. yea , aku sedar .. :)

Monday, February 20, 2012

no idea ~~



tiada story untuk di kongsi ,
cuma ingin mengatakan yang aku sgt busan ..
hehe..
kowunk sehad ??
kowunk ape kabar ?
hepy ke hari nie ?

tu je nak tye . hehe

*aku miss gile ikan buntal galah ~~ huuu
hmm . plus , takut la result spm nak kua dah . hmm  :(

Sunday, February 19, 2012

jangan sala pham




JANGAN LA SALAH PAHAM .
AKU BUKANNYE TANAK KAPLE .
CE CITE KAT AKU , SAPE JE TUH YG TANAK KAPLE TUH ??
*NMPK KAN, TADE SPAE PUN TANAK KPLE ..
HMM.. 
TADE SAPE NAK KAT AKU , SO CMNE AKU NAK KAPLE ..
LAGIPUN IF ADE OWG NAK KAT AKU PUN , BELOM MASENYE LAGI UNTUK AKU KAPLE LA .. BYK BENDE YG AKU PATOT PKIRKAN ...
AKU NAK BERJAYA LA . BERJAYA .. TAPY LAW DAH MEMANG AKU ADE JODOH .. NAK WAT CMNE KAN ..HMM..
BUAD MASE NIE , AKU TA PERLUKAN LELAKI DLM HIDOP AKU , CUKUP LA AKU ADE AYH N EBU N FMLY AKU ...
AKU NAK SAMBUNG BELAJA SMPAI CITA2 AKU TERCAPAI.. *doakan aku k ..:)
UNTUK AWK , SYE NAK BERKAWAN JE BUAD MASE NIE .. KAWAN .. SYE TANAK LEBEY2 TAW.. HARAP AWK FAHAM ...
TQ ..
KBAI ..

Friday, February 17, 2012

kenapa ?????



ha. nie cek nak marah nie . hamboi melampau betoi . 
ape yg ta kena pun hntah la ...
geram cek . rase cm nak hantuk je botol kicap kat muke owg .. HEHE .*gurau 
ha . kenapa teyha marah sgt2 nie ?
mey nak cite .

hmm . mane ta geram , blog teyha nie buad hal .
ntah ape ta kne pun tataw la ..
membe2 ramai follow , tapy ta naik2 pun bilangan follower teyha ,
padahl dowunk mmg da follow ..
teyha pun ta paham  , ape yg dah jadi ..
so kpda KOWUNK SEMUA .. 
naty an , law nak add teyha  . ADD dekat tempat yang dea tunjuk FOLLOWER teyha tuh taw .. :)
oke.. time kaseh ye kawan kawan .. muahx sikit .. <3

saye pemalu ")



maaf la . sye pemalu la . awak tegor sye buad dono je .
hee , segan . HAHA ..
sius , ntah knpe aku malu gle , ko tego aku wat dono je kan . sowie k . :)
aku nie mmang la , dah lame ta jumpe kowunk . so aku jadi malu la
hehe..
k . tu je aku nak ckp . bye. :P

Sunday, February 12, 2012

sugar manis macam cuka

ha. aku men hentam je title ape yg aku nak boh .. 
sebnanye aku BOSAN tahap DINOUSOUR dah nie ..
hmmm
tataw nak buad ape dah ..
meyh2 sinie ..
aku nak mnx la pendapat kowunk ...
hmmmmm..

.................
ha... kowunk rse la kan .. ape ek perasaan kowunk law ,
ade owg kaco privacy kowunk ???
cth nye bace meset dlm phne kowunk, bkk DIARI kowunk ???
kowunk marah tak wey ??
hmm...
mesty marah kan .. aku pun mara jugak , 
kowunk selamba badak bukk privacy owg , kowunk ta pk ke perasaan owg yg terkena tuh .??
kesian kowt. cube law jadi kat kowunk ..???
aku mara sbb bende nie penah jadik kat diri aku ..
smpei skunk aku takot nak mula menulis ... 
n bile aku menulis pon, aku akn pastikan aku letak di tempt yg selamat ..
wauuu .. letak kat tempt selamat pun , bole kne ceroboh kan..
haishhh......
mcm2 la manusia zaman skunk nie .. hmmm

Saturday, February 11, 2012

Kesian Mayatnya Tidak Di Terima Bumi Di Pahang


Kisah ini berlaku di sebuah perkampungan kecil di Pahang pada tahun 1973. Ianya diceritakan oleh Salleh kepada penulis untuk pedoman semua pembaca budiman.

Kisah berlaku di sebuah Pekan yang bernama Kampung Pulau Tawar, Jerantut .

Seorang lelaki yang bernama Omar (nama sebenar dirahsiakan bagi menjaga nama baik keluarga tersebut).
Omar adalah seorang bomoh di kampung tersebut.
Beliau merupakan seorang bomoh yang agak disegani oleh kerana setiap kali apabila beliau mengubati setiap penyakit yang pelik, beliau akan berjaya.

Satu hari diwaktu senja ada seorang budak melalui rumah Omar budak itu adalah Salleh pencerita kisah ini.
Salleh terdengar seseorang sedang bercakap dalam bahasa yang agak pelik dan tidak pernah didengarinya sebelum ini.

Salleh cuba mengintai dari celah lubang dinding yang agak usang. Beliau melihat Omar bercakap mengadap sekeping cermin.
Oleh kerana lubang tersebut agak kecil Salleh tidak nampak keseluruhan cermin tersebut. Salleh cuba mencari lubang yang agak besar. Akhirnya dia menjumpai lubang yang lebih besar. Melalui lubang tersebut, Saleh dapat melihat bayangan pada cermin tersebut bukanlah Omar tetapi sekujur tubuh yang sungguh ngeri wajahnya.

Matanya kelihatan tersembul dan pipinya kelihatan berlubang.

Tubuh makhluk itu dibaluti oleh kain putih yang berwarna coklat seperti warna tanah.
Tiba-tiba Salleh melihat mahkluk itu seperti memandang kearahnya.
Bulu romanya meremang. Tanpa membuang masa Salleh terus melarikan diri.

Sampai saja dirumah beliau terus menemui bapanya dan menceritakan kepada bapanya.

Bapanya sekadar tersenyum seraya memberitahu ramai orang kampung sudah lama mengetahui perihal Omar. Bapanya mengatakan bahawa Omar menggunakan hantu peliharaannya untuk merasuk orang dan apabila orang tersebut sakit beliau akan datang dan mengubati orang tersebut.

Dengan cara ini beliau akan lebih mendapat duit dan orang kampung akan menghormatinya.
Mereka hanya menunggu masa untuk membuktikan pada orang kampung.

Pada malam tersebut Salleh berasa seperti tidak sedap badan, tubuhya seperti merasa lemah.
Mungkin kerana terkejutkan peristiwa yang dilihatnya tadi membuatkan dia rasa begitu. Selepas makan malam, Salleh terus masuk tidur.
Apabila dia cuba hendak melelapkan mata dia terbau seperti bau bangkai di dalam biliknya. Dia cuba membuka matanya tetapi kelopak matanya berasa amat berat sekali.

Salleh cuba menjerit untuk memanggil bapanya tapi suara tersekat dikerongkong sahaja.

Dia cuba membaca ayat suci yang diingatinya. Akhirnya beliau berjaya juga menjerit memanggil bapanya, Sebelum jatuh pengsan.

Apabila Salleh membuka matanya didapati rumahnya penuh dengan orang dan mendengar orang menyebut nama Omar.
Dia memandang ke arah bapanya yang sedang menghampirinya sambil tersenyum dan meminta dirinya supaya bertenang kerana segalanya telah berakhir. Dia kembali terlelap.

Pagi besoknya apabila dia tersedar Salleh melihat bapanya berjalan diiringi ibunya dengan pakaian seperti orang ingin ke masjid.
Dia bertanya bapanya apa yang berlaku. Bapanya menyuruh salleh bersiap2 utk pergi menziarahi
kubur Omar. Salleh terkejut mendengarnya dan penuh dengan persoalan bermain dibenaknya sambil mengorak langkah kebilik mandi.

Sesampainya di tanah perkuburan Salleh melihat orang sedang menggali kubur.

Tiba-tiba dia tedengar orang didalam lubang bertempik apa ni!!!
Salleh berlari untuk melihat dengan lebih dekat tetapi dihalang oleh bapanya.
Salleh melihat beberapa orang dewasa seperti mengangkat sesuatu yang berat dari lubang tersebut.


Sebaik sahaja objek tersebut berjaya dikeluarkan dari lubang tersebut, Mereka semua terpegun melihat UBI KAYU yang sangat besar.

Jadi sesiapa yang ingin beli UBI tersebut bolehlah menghubungi saya di talian bebas tol :
1-800-88-88-88

Kerepek Ubi Pedas - RM 2.00 sebungkus

Kerepek Ubi Masin - RM 2.30 sebungkus
Kerepek Ubi - RM 1.50 sebungkus
Kerepek Ubi Mentah - RM 0.50 sebungkus

Penghantaran akan dibuat kepada kawasan di Lembah Kelang sahaja. Cukai perkhidmatan sebanyak 2% akan dikenakan.


UBI...... UBI... SAPER NAK BELI UBIIIII.. hehehehehe kekeke.. sapa kena... jangan marah... :-)

ye,sb aku pun da terkena.. HAHA 

Wednesday, February 8, 2012

nyaris-2

naseb baek ta xcdent tady .. hmm .
tapy dah belaga handle moto dah ..
n  trlanggar kaki kakak tuh ..
naseb ta terok , sbb aku ta bwk laju kowt ..
kakak yg kne langgar tuh ta bsing , tapy makcik yg jalan sekali dgn kakak tuh pulak macam petir .. hmm
kakak , im sorry k .. pakcik tu ha , belok ta wety nak agi signal ..
pastuh pakcik uw bole plak ckp , "ala ,tape . biase la tuh "  haish . pakcik2 .. ini bukan jalan awok sowg , tapy owg ramei guna . kowt ye pun nak masok kiri ,bagi la signal ... SIGNAL !!!!!!!!!
hmm ... takot gile tady .. gigil tangan aku ,jantung dubdab2 .. hmmm .. :(

*BERHATI-2 KETIKA MEMANDU K ..

Friday, February 3, 2012

nasib

LANGIT TA SELALUNYE CERAH ~
DAN TA SEMESTINYA APE YG KITE NAK ,KITE AKAN DAPAT ..
LUMRAH LA KAN KEHIDUPAN KAT DUNIA NIE .

HMMM..

Thursday, February 2, 2012

sape nak kple dgn aku ?? HAHA

bosan jugak kan hidup membujang ,
hmm .
takde sape yg nak .
kesian kat aku kan..
 :(
hoho ..

HMM

SAKIT KEPALA !!!!
WAAAAAAAAAA....
RASE MACAM NAK MENJERIT + MENANGIS .  :(

HANG OUT

yehhaaaa .. akhirnya .. tercapai gak cita-2 aku nak jumpe CIKGU LATIFAH ..:)
huhuhu.. syok gile tady ..
then dpt hang out dgn membe-2 lak ..
fuyyooo .. then , dpat jumpe adek aku .. *si kecik .. :)
penad tuh memang la penad ..
dary pagi smpei malam kowt aku merayau ..
huhu.. tapy tape .. besh ..
smpei trtgl2 bas la aku nie .. huhuhu..


*ha,lesen aku dah siap . so lepas nie ,aku akn mmbz kan diri aku ,untk g belaja bawak moto n kete . nway , kete aku tatawu la bole blja bile .. sbb full gile .. hmm..
mkck kate ujung bulan baru bole belaja .. sedehhh !!
tanak la lame-2 .. :( 
harap-2 da bole blaja kete mgu depan .. tapown , mgu lagi satu tuh ..
tamaw la lame-2 .. :(
AMIN..

jom kenal .. :)

hai . mlm nie ..oppsss .. nak pagi dah nie .. hoho... oke-2 biarkan la .. 
ha.. aku tgh bosan ,so meyh aku nak knl-2 kan diri aku .
*sape yg dah kenal tuh ,jom bekenalan lagi sekaly .. hehee..


NUR FATIHAH
korunk bole pgl TEYHA / TEAH / WHATEBER YG KORUNK NAK . 
aku GEMUK ,aku PENDEK ,aku kulit SAWAH MATANG , JERAWAT BANYAK ,. senang cite aku HUDUH . :) *mesty korunk tanak kawan dengan aku kan ? huhu. ade aku heran ? (sebenanye heran la jugak kan .hmm )
aku tgl kat . er.. ta payah bg tawu la,nty kowunk terbang carik aku plak . huhu
nak no tepon ? bole ..*kowunk tinggalkan no phone korunk , yg mane aku nak-2 knl tuh ,aku akn contact kowunk . KITE TENGOK SAPE YG KENE .. haha .. *ALA,aku tawu tade sape yg berni bg pown . aku pown maen2 je k .. :)
lagi kowunk nak tawu ape ?? mknan kgemaran sume tuh ,ta paya tawu la . bkn kowunk ley kuarkn duet bg aku mkn pown .. HAHAHA ..
ha .. hobi aku . jeng-3 .. mcm2 la.. huhu
cita-2 aku ,nak jadik nurse !! tapown cikgu !! or akauntan . :) HOPES ...
aku dah 18 Tahun oke ! yar ! tua kan ? tape .korunk lagi TUA la . haha..
maaf ye orang-2 tua .. :)
oke . tu je .. bybye.. luv kowunk .. :)

Wednesday, February 1, 2012

teruknye ~~

budak-2 skunk da ta rety nak hormat orang tua ..
*termasok diri aku ...
tapy seteruk-2 aku .. teruk lagi korunk-2 yg kat lua tuh ..
wey , agak-2 la skit ..orang tego elok-2 kowt ,
pastuh kau nak sental habes-2an kenapa ?
tye elok-2 g jerkah-2/ tgi suara tuh kenapa ?
asal ?cite-2 nak jadi penyanyi ke ?? hmm..
sumpah . geram gile la ..
:(

*ha. memang aku pown tengah sedey nie .
aku ase nie la balasan bile aku kedekut ,
tengok skunk orang laen pown da kedekut dgn aku .. hmm :(

TIBE-2



YEAH ! KENAPA YE ? MALAM NIE AKU SEDIHH ?
HMM . . AKU TATAWU LA AP YG MENYEBABKAN AKU SEDIIHH..
TAKUT PUN ADE .. HMM :(



bertuah wanita kan :)


Beruntungnya perempuan yang mempunyai rahim...
=>> 6sebab:

1.) Dia bekerja denganTuhan..jadi 'kilang manusia.Tiap-tiap bulan dia diberi cuti bergaji penuh..7sehingga 15 hari sebulan dia tak wajib sembahyang tetapi Allah
anggap diwaktu itu sembahyang terbaik darinya.

2.) Cuti bersalin juga sehingga 60 hari.Cuti ini bukan cuti suka hati tapi, cuti yang Allah beri sebab dia bekerja dengan Allah..Orang lelaki tak ada cuti dari sembahyang...sembahyang wajib baginya dari baligh sehingga habis nyawanya..

3.) Satu lagi berita gembira untuk wanita,sepanjang dia mengandung Allah sentiasa mengampunkan dosanya..lahir saja bayi,seluruh dosanya habis.. Inilah nikmat Tuhan beri kepada wanita, jadi kenapa perlu takut nak beranak? Marilah kita pegang kepada tali Allah. Seandainya wanita itu mati sewaktu bersalin,itu dianggap mati syahid.. Allah izinkan terus masuk Syurga..Untuk orang kafir dia
tak dapat masuk Syurga tapi Allah beri kelonggaran siksa kubur.

4.) Untuk peringatan semua wanita yang bersuami:seluruh kebaikan suaminya,semuanya isteri dapat pahala tetapi dosa-dosa suami dia tak tanggung.

5.) Diakhirat nanti seorang wanita solehah akan terperanjat dengan Pahala extra yang banyak dia terima diatas segala kebaikan suaminya yang tak disedari.. Bila dia lihat suaminya tengah terhegeh-hegeh di titian Sirat,dia tak nak masuk syuga tanpa suaminya,jadi dia pun memberi pahalanya kepada suami untuk lepas masuk syurga. Didunia lagi, kalau suami dalam kesusahan isteri boleh bantu tambah lagi di akhirat.Kalau seorang isteri asyik merungut,mulut selalu muncung terhadap suami dia tak akan dapat pahala extra ini.

6. )Manakala suami pula mempunyai tugas-tugas berat didalam dan diluar rumah, segala dosa-dosa anak isteri yang tak dididik dia akan tanggung ditambah lagi dengan dosa-dosa yang lain. Dinasihatkan kepada semua
wanita supaya faham akan syariat Allah agar tidak derhaka denganNya. Dan semua lelaki fahami hati naluri seorang wanita & isteri agar tidak derhaka denganNYA.

tapi sayang,
masih ramai lagi wanita yang masih tidak menyedari bahawa mereka beruntung.
masih ramai lagi wanita yang masih menonjolkan aurat.

Maka yang mana satu di antara nikmat-nikmat Tuhan kamu, yang kamu hendak dustakan (wahai umat manusia dan jin)?
-|Ar-Rahman|-
 
*copy paste dari blog kaka  :) aku tersentuh bace bende nie . hmm :(

ghindu..

woot ..
aku rindu la membe2 aku !
deym gile kan . hmm .hmm .
rindu nak bergelak ketawe dgn dorang .
rindu nak snap pic dgn dorg .
rindu nak gosip2 dgn dorang .
rindu nak jemaah dgn dorang .
rindu nak kongsi cerita dgn dorg ..
hoho..
rindu sumenye lah !!!
haish ...
:(
wishing my friends are here too hug me  :)

gelong

AKU MEMANG BAIK PON ! 
SEKIAN TERIMA KASIH ..
^.^ 
GRRRR