BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, November 20, 2012

HB to me ;)

assalammualaikum , sobat sobat sekalian . sehad ? alhamdulillah.
hari nie bape hari bulan ekk ?? huhu . xpelha biar saye je yang jawab . hari nie 19.11.2012 . agak sedap jugak tarikh serta nombor tuhh . huhu . tapi ape kene mengena nombor tuh dengan entry saye nie ? ahakx.. meyhh nak cite . 
nie tarikh dimana saya dilahirkan . thankful to ALLAH .sbb still bagi ruang untuk saya bernafass . thnx to mum n dad too . :)  tanpa mereka tak lahir lha sye kat dunie nie . i love u mum dad .. terima kaseh kpd kakak , adikadikk n kawan2 jugakk .:)  sayang korunk semua . muah muahh

Thursday, November 15, 2012

:( eren- terluka

Ku sangkakan madu ternyata racun
Ku sangka bahagia ternyata sengsara
Manis mulutmu bicara aku tergoda
Pahit ku dapat sampai ku tak menyangka

Kesetiaanmu hanya sesaat saja
Hanya membuat luka perasaanku
Setelah ku melihat kau bersamanya
Ku putuskan saja pergi jauh darimu
Aku kecewa, aku terluka

Sakitnya hatiku sampai tak tertahan
Tak rela diriku kau buat begini
Ku pasrah walaupun terasa sesak di dada
Ku mengalah demi kebahagiaanmu

Semoga semua menjadi pelajaran
Kisah cinta ini tak akan ku ulangi lagi
Cukuplah sudah sampai di sini saja
Lebih baik ku hidup sendiri

Aku kecewa, aku terluka

Sakitnya hatiku sampai tak tertahan
Tak rela diriku kau buat begini
Ku pasrah walaupun terasa sesak di dada
Ku mengalah demi kebahagiaanmu

Semoga semua menjadi pelajaran
Kisah cinta ini tak akan ku ulangi lagi
Cukuplah sudah sampai di sini saja
Lebih baik ku hidup sendiri
Lebih baik ku hidup sendiri ooh ooh

sungguh kejamm

kangen band - sungguh kejamm


Ku mencintaimu lebih dari nyawaku
Bahagia kau pun dengan cintaku
Sepakat mengikat janji untuk saling melengkapi
Bagai fajar menjemput sang embun pagi

Mengapa kau menghilang
Menghindar dari cintaku
Mengapa kau robohkan
Dan meremukkan jantungku

Sungguh kejam kau meninggalkanku tanpa perasaan
Di kala hatiku merajai hatimu
Ku mohon kau jelaskan padaku sebab apa kau meninggalkanku
Bukankah kita berjanji untuk sehidup semati

Kau pun begitu bahagia di pelukanku
Hingga cinta kita bagaikan pelangi

Mengapa kau menghilang
Menghindar dari cintaku
Mengapa kau robohkan
Dan meremukkan jantungku

Sungguh kejam kau meninggalkanku tanpa perasaan
Di kala hatiku merajai hatimu
Ku mohon kau jelaskan padaku sebab apa kau meninggalkanku
Bukankah kita berjanji untuk sehidup semati

masanya ~

 

assalammualaikum pembuka bicara , setelah sekian lama kita tidak bersua muka*merepek*
malas nak panjangkan kalimah kalimah poyo poyo nie .
nak teruskan sahaja cerita nya disini .
sedia lha tadah telinga anda okey ? time kaseh . :)
hmm . aku tak tahu kenapa , mengapa aku bolehh suka kat dea .. sius , aku memang suke suke sgt kat dea  tapi aku tahu aku takann mampu dapatkannn dea . xkannnnn.. hmmm .. dea still mengharap orang laenn .. xpelahh . aku harapp , kite bolehh jadikk kawannnnnnnnn .. kawannnn rapatt .. :(  hmmm . taw taw...



Saturday, September 22, 2012

everything is gone ~

Grateful to God for still giving us the space to breathe ;)
winkk


Tujuan saya berblog bukan lah untuk mengata , mengutuk , menggosip, mahupun menagih simpati orang ramai . Tapi ada satu, dua tiga  matlamat je saya menubuhkan blog nie .hehe ., hanya untuk suka suka dan melepas kan ape yang terbuku kat hati ini , dan berkongsi kebahagian serta kesedihan saya dengan sape2 je yg terbaca segala macam entry saya .ada FAHAM??  ; )

 saya tak tahu kenapa ,macam mana bole wujudnya perasaan nie , n bagaimana perasaan nie datang .
tapi saya tahu walau apaII pun persoalannya , ia tetap tak akan jadik milik saya .sekarang atau selama lamanya tetap tak kan jadi milik saya .

patut ke saya sedih ? atau saya perlu gembira ? atau perlu tengok saya merana ? hmm . biarlah saya sorang je yg tahu n hanya saya sorang je yg boleh jawab semua soalan nie .. saya tahu tuh .
mungkin saya memang tak layak untuk awak . banyak kekurangan yang ada pada diri saya .walaupun  kita tak penah bertego tapii . hmm . . 

awak tahu saya sedih ? *lawak lha kalau awak tahu , sbb awk bukan ahli sihir mahupun ahli nujum yang dapat mengesan tindak balas seseorang tuh kann... ;)

kbaiii  :)

Monday, May 7, 2012

hmmmmmm

lame rasenye ta update blog nie .. ghinduuuu  dah . hahak tuiiihhhh ..
ha , sume sebok2 sal UPU tuh , aku tade rezeki  tak dapat masuk  u tuh .. hukhuk ..  :'(
skunk nak masuk mane pun tataw , on9 mcm2 last2  bile dah dapat sume tuh
penink lak pale nak pk nak masuk mane .
ape daaa aku nie .. haish ..

skunk nie dok hitung hari je nak p sambung belaja .. hmmm
takuddddddddddd ,.. takudddddd dgn persekitaran , n takudd tak leyh bawak ..
arggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh .. tensennnnnnnnnnn. :'(

ha , mcm2 masalah .  salah ke aku nak buad rayuan untuk masuk u tuh ?
aku kan just mencuba .hmmmm .. belum tentu aku nak p n belum tentu aku dpt pun .. hmmm
:'( sedeyh . g 1 , maslah org len dgn aku2 sekali kene .. hmmmm . k tu je . bye ..

Sunday, March 11, 2012

menghitung hari ~`

assalammualaikum . agak lama aku tidak bermadah pujangga disini . rindu rasanya diri ini seperti tidak keruan . TIDAK .TIDAK . OHHHH TIDAK . . apa celop ? hehe . gedik sebentar .
ha , ta sanggp rasa nye nak teruskan hari2 aku sebegini rupa . dengan mengusung diriku yang gemuk gedempul nie akibat membuta dirumah saje . HEHE . *power tak ayat aku ? haha . blahh ..
 lagi bape hari je nie result nak kuar ..
weyh ,, jangan kate la ken ..
ketaaqqqqqqqqqqq gile habq hg .. hehe ..
*aku belaja bahase kedah oke . :)
hmmmphhh .. hye doa je yg aku mampu , pasrah dengan ape ape pun .. hmm..
doakan aku k . time kaseh .
ha , tuka cite plak .
org len sebok g berjoli sbb cuti skola .
aku nie ha , g merendek blaja kete tyme cuti sekola .
parah parah .
ta syok betol . ta dpt g balik kg .. grr ..
hmm . takut dohh .. ta pena bawak kete ,tibe tibe nak blaja kete .
kaki ta sampai plak .. atotoi ..
parah parah ..
key tuh je . bye bye .
ade mase aku update lagi .
salam sayang
*nur fatihah

Thursday, March 1, 2012

sedarrrrrrr



kamik sedar siapa diri kamik .
kamik tidak cantik .
kami jugak tidak lawa
tidak cun .
segala-2nya tidak la ..
ha . kamik gemuk . 
 hmm .
kamik ta layak untuk kowunk yg molek ensem segak bergaya tuh  .
hmmmmm...
dah la.. kamik malas nak taip dah .
kamik pun tataw ape yg kamik cakap ..
hmm .. :(

mood gelong , sedey . bye

Wednesday, February 29, 2012

baru tadi ~~



oke .. dengan bangge n bongoknye .
teyha nak cakap yg teyha baru buad TWITTER ...
yeah .. haha.. baru nak up kan ..
kowunk meyh la follow teyha di twitter pulok .. :)

@teyhazamri    ..
follow k .. nty teyha follow kowunk balik..
pomis ..  teyha ta tipu ..
luv u alll .. muahxxx..

Tuesday, February 28, 2012

cepatnye mase berlalu ~~



yeahhhh .. hye pembaca ~~ 
seriusly memang mase banyak nak update blog , 
tapy di sebabkan idea ta berapa meluas , 
so mengambil mase yang agak lame la untuk mengupdate ..
 oke . berbalik kepada tajuk ye .
skunk dah nak habes bulan 2 .. lepas nie na masuk bln 3 dah ..
ta saba sebenanye nak masuk bln 3 .. sbb sye bole pegi belaja kete bln 3 nie ..
tapy dalam ta saba2 tuh ketakutan sebenanye .. hmm .
sbb 22.3 nie .. derang kate result SPM kua ...
takut takut takutttttttttttttttt...

result punye pasal . teyha termimpi2 la pasal result tuh ..
hmm .. takut ... risau .. malu .. sume ade ,.. :( 
ya allah harap2 result teyha semuanya cemerlang ..
AMINNNN...
kawankawan DOAkan teyha ye .. time kaseh .. :)


**oke .. aku dok umah , badan aku dah macam gorilla dah .. GEMUK .. yea , aku sedar .. :)

Monday, February 20, 2012

no idea ~~



tiada story untuk di kongsi ,
cuma ingin mengatakan yang aku sgt busan ..
hehe..
kowunk sehad ??
kowunk ape kabar ?
hepy ke hari nie ?

tu je nak tye . hehe

*aku miss gile ikan buntal galah ~~ huuu
hmm . plus , takut la result spm nak kua dah . hmm  :(

Sunday, February 19, 2012

jangan sala pham




JANGAN LA SALAH PAHAM .
AKU BUKANNYE TANAK KAPLE .
CE CITE KAT AKU , SAPE JE TUH YG TANAK KAPLE TUH ??
*NMPK KAN, TADE SPAE PUN TANAK KPLE ..
HMM.. 
TADE SAPE NAK KAT AKU , SO CMNE AKU NAK KAPLE ..
LAGIPUN IF ADE OWG NAK KAT AKU PUN , BELOM MASENYE LAGI UNTUK AKU KAPLE LA .. BYK BENDE YG AKU PATOT PKIRKAN ...
AKU NAK BERJAYA LA . BERJAYA .. TAPY LAW DAH MEMANG AKU ADE JODOH .. NAK WAT CMNE KAN ..HMM..
BUAD MASE NIE , AKU TA PERLUKAN LELAKI DLM HIDOP AKU , CUKUP LA AKU ADE AYH N EBU N FMLY AKU ...
AKU NAK SAMBUNG BELAJA SMPAI CITA2 AKU TERCAPAI.. *doakan aku k ..:)
UNTUK AWK , SYE NAK BERKAWAN JE BUAD MASE NIE .. KAWAN .. SYE TANAK LEBEY2 TAW.. HARAP AWK FAHAM ...
TQ ..
KBAI ..

Friday, February 17, 2012

kenapa ?????



ha. nie cek nak marah nie . hamboi melampau betoi . 
ape yg ta kena pun hntah la ...
geram cek . rase cm nak hantuk je botol kicap kat muke owg .. HEHE .*gurau 
ha . kenapa teyha marah sgt2 nie ?
mey nak cite .

hmm . mane ta geram , blog teyha nie buad hal .
ntah ape ta kne pun tataw la ..
membe2 ramai follow , tapy ta naik2 pun bilangan follower teyha ,
padahl dowunk mmg da follow ..
teyha pun ta paham  , ape yg dah jadi ..
so kpda KOWUNK SEMUA .. 
naty an , law nak add teyha  . ADD dekat tempat yang dea tunjuk FOLLOWER teyha tuh taw .. :)
oke.. time kaseh ye kawan kawan .. muahx sikit .. <3

saye pemalu ")



maaf la . sye pemalu la . awak tegor sye buad dono je .
hee , segan . HAHA ..
sius , ntah knpe aku malu gle , ko tego aku wat dono je kan . sowie k . :)
aku nie mmang la , dah lame ta jumpe kowunk . so aku jadi malu la
hehe..
k . tu je aku nak ckp . bye. :P

Sunday, February 12, 2012

sugar manis macam cuka

ha. aku men hentam je title ape yg aku nak boh .. 
sebnanye aku BOSAN tahap DINOUSOUR dah nie ..
hmmm
tataw nak buad ape dah ..
meyh2 sinie ..
aku nak mnx la pendapat kowunk ...
hmmmmm..

.................
ha... kowunk rse la kan .. ape ek perasaan kowunk law ,
ade owg kaco privacy kowunk ???
cth nye bace meset dlm phne kowunk, bkk DIARI kowunk ???
kowunk marah tak wey ??
hmm...
mesty marah kan .. aku pun mara jugak , 
kowunk selamba badak bukk privacy owg , kowunk ta pk ke perasaan owg yg terkena tuh .??
kesian kowt. cube law jadi kat kowunk ..???
aku mara sbb bende nie penah jadik kat diri aku ..
smpei skunk aku takot nak mula menulis ... 
n bile aku menulis pon, aku akn pastikan aku letak di tempt yg selamat ..
wauuu .. letak kat tempt selamat pun , bole kne ceroboh kan..
haishhh......
mcm2 la manusia zaman skunk nie .. hmmm

Saturday, February 11, 2012

Kesian Mayatnya Tidak Di Terima Bumi Di Pahang


Kisah ini berlaku di sebuah perkampungan kecil di Pahang pada tahun 1973. Ianya diceritakan oleh Salleh kepada penulis untuk pedoman semua pembaca budiman.

Kisah berlaku di sebuah Pekan yang bernama Kampung Pulau Tawar, Jerantut .

Seorang lelaki yang bernama Omar (nama sebenar dirahsiakan bagi menjaga nama baik keluarga tersebut).
Omar adalah seorang bomoh di kampung tersebut.
Beliau merupakan seorang bomoh yang agak disegani oleh kerana setiap kali apabila beliau mengubati setiap penyakit yang pelik, beliau akan berjaya.

Satu hari diwaktu senja ada seorang budak melalui rumah Omar budak itu adalah Salleh pencerita kisah ini.
Salleh terdengar seseorang sedang bercakap dalam bahasa yang agak pelik dan tidak pernah didengarinya sebelum ini.

Salleh cuba mengintai dari celah lubang dinding yang agak usang. Beliau melihat Omar bercakap mengadap sekeping cermin.
Oleh kerana lubang tersebut agak kecil Salleh tidak nampak keseluruhan cermin tersebut. Salleh cuba mencari lubang yang agak besar. Akhirnya dia menjumpai lubang yang lebih besar. Melalui lubang tersebut, Saleh dapat melihat bayangan pada cermin tersebut bukanlah Omar tetapi sekujur tubuh yang sungguh ngeri wajahnya.

Matanya kelihatan tersembul dan pipinya kelihatan berlubang.

Tubuh makhluk itu dibaluti oleh kain putih yang berwarna coklat seperti warna tanah.
Tiba-tiba Salleh melihat mahkluk itu seperti memandang kearahnya.
Bulu romanya meremang. Tanpa membuang masa Salleh terus melarikan diri.

Sampai saja dirumah beliau terus menemui bapanya dan menceritakan kepada bapanya.

Bapanya sekadar tersenyum seraya memberitahu ramai orang kampung sudah lama mengetahui perihal Omar. Bapanya mengatakan bahawa Omar menggunakan hantu peliharaannya untuk merasuk orang dan apabila orang tersebut sakit beliau akan datang dan mengubati orang tersebut.

Dengan cara ini beliau akan lebih mendapat duit dan orang kampung akan menghormatinya.
Mereka hanya menunggu masa untuk membuktikan pada orang kampung.

Pada malam tersebut Salleh berasa seperti tidak sedap badan, tubuhya seperti merasa lemah.
Mungkin kerana terkejutkan peristiwa yang dilihatnya tadi membuatkan dia rasa begitu. Selepas makan malam, Salleh terus masuk tidur.
Apabila dia cuba hendak melelapkan mata dia terbau seperti bau bangkai di dalam biliknya. Dia cuba membuka matanya tetapi kelopak matanya berasa amat berat sekali.

Salleh cuba menjerit untuk memanggil bapanya tapi suara tersekat dikerongkong sahaja.

Dia cuba membaca ayat suci yang diingatinya. Akhirnya beliau berjaya juga menjerit memanggil bapanya, Sebelum jatuh pengsan.

Apabila Salleh membuka matanya didapati rumahnya penuh dengan orang dan mendengar orang menyebut nama Omar.
Dia memandang ke arah bapanya yang sedang menghampirinya sambil tersenyum dan meminta dirinya supaya bertenang kerana segalanya telah berakhir. Dia kembali terlelap.

Pagi besoknya apabila dia tersedar Salleh melihat bapanya berjalan diiringi ibunya dengan pakaian seperti orang ingin ke masjid.
Dia bertanya bapanya apa yang berlaku. Bapanya menyuruh salleh bersiap2 utk pergi menziarahi
kubur Omar. Salleh terkejut mendengarnya dan penuh dengan persoalan bermain dibenaknya sambil mengorak langkah kebilik mandi.

Sesampainya di tanah perkuburan Salleh melihat orang sedang menggali kubur.

Tiba-tiba dia tedengar orang didalam lubang bertempik apa ni!!!
Salleh berlari untuk melihat dengan lebih dekat tetapi dihalang oleh bapanya.
Salleh melihat beberapa orang dewasa seperti mengangkat sesuatu yang berat dari lubang tersebut.


Sebaik sahaja objek tersebut berjaya dikeluarkan dari lubang tersebut, Mereka semua terpegun melihat UBI KAYU yang sangat besar.

Jadi sesiapa yang ingin beli UBI tersebut bolehlah menghubungi saya di talian bebas tol :
1-800-88-88-88

Kerepek Ubi Pedas - RM 2.00 sebungkus

Kerepek Ubi Masin - RM 2.30 sebungkus
Kerepek Ubi - RM 1.50 sebungkus
Kerepek Ubi Mentah - RM 0.50 sebungkus

Penghantaran akan dibuat kepada kawasan di Lembah Kelang sahaja. Cukai perkhidmatan sebanyak 2% akan dikenakan.


UBI...... UBI... SAPER NAK BELI UBIIIII.. hehehehehe kekeke.. sapa kena... jangan marah... :-)

ye,sb aku pun da terkena.. HAHA 

Wednesday, February 8, 2012

nyaris-2

naseb baek ta xcdent tady .. hmm .
tapy dah belaga handle moto dah ..
n  trlanggar kaki kakak tuh ..
naseb ta terok , sbb aku ta bwk laju kowt ..
kakak yg kne langgar tuh ta bsing , tapy makcik yg jalan sekali dgn kakak tuh pulak macam petir .. hmm
kakak , im sorry k .. pakcik tu ha , belok ta wety nak agi signal ..
pastuh pakcik uw bole plak ckp , "ala ,tape . biase la tuh "  haish . pakcik2 .. ini bukan jalan awok sowg , tapy owg ramei guna . kowt ye pun nak masok kiri ,bagi la signal ... SIGNAL !!!!!!!!!
hmm ... takot gile tady .. gigil tangan aku ,jantung dubdab2 .. hmmm .. :(

*BERHATI-2 KETIKA MEMANDU K ..

Friday, February 3, 2012

nasib

LANGIT TA SELALUNYE CERAH ~
DAN TA SEMESTINYA APE YG KITE NAK ,KITE AKAN DAPAT ..
LUMRAH LA KAN KEHIDUPAN KAT DUNIA NIE .

HMMM..

Thursday, February 2, 2012

sape nak kple dgn aku ?? HAHA

bosan jugak kan hidup membujang ,
hmm .
takde sape yg nak .
kesian kat aku kan..
 :(
hoho ..

HMM

SAKIT KEPALA !!!!
WAAAAAAAAAA....
RASE MACAM NAK MENJERIT + MENANGIS .  :(

HANG OUT

yehhaaaa .. akhirnya .. tercapai gak cita-2 aku nak jumpe CIKGU LATIFAH ..:)
huhuhu.. syok gile tady ..
then dpt hang out dgn membe-2 lak ..
fuyyooo .. then , dpat jumpe adek aku .. *si kecik .. :)
penad tuh memang la penad ..
dary pagi smpei malam kowt aku merayau ..
huhu.. tapy tape .. besh ..
smpei trtgl2 bas la aku nie .. huhuhu..


*ha,lesen aku dah siap . so lepas nie ,aku akn mmbz kan diri aku ,untk g belaja bawak moto n kete . nway , kete aku tatawu la bole blja bile .. sbb full gile .. hmm..
mkck kate ujung bulan baru bole belaja .. sedehhh !!
tanak la lame-2 .. :( 
harap-2 da bole blaja kete mgu depan .. tapown , mgu lagi satu tuh ..
tamaw la lame-2 .. :(
AMIN..

jom kenal .. :)

hai . mlm nie ..oppsss .. nak pagi dah nie .. hoho... oke-2 biarkan la .. 
ha.. aku tgh bosan ,so meyh aku nak knl-2 kan diri aku .
*sape yg dah kenal tuh ,jom bekenalan lagi sekaly .. hehee..


NUR FATIHAH
korunk bole pgl TEYHA / TEAH / WHATEBER YG KORUNK NAK . 
aku GEMUK ,aku PENDEK ,aku kulit SAWAH MATANG , JERAWAT BANYAK ,. senang cite aku HUDUH . :) *mesty korunk tanak kawan dengan aku kan ? huhu. ade aku heran ? (sebenanye heran la jugak kan .hmm )
aku tgl kat . er.. ta payah bg tawu la,nty kowunk terbang carik aku plak . huhu
nak no tepon ? bole ..*kowunk tinggalkan no phone korunk , yg mane aku nak-2 knl tuh ,aku akn contact kowunk . KITE TENGOK SAPE YG KENE .. haha .. *ALA,aku tawu tade sape yg berni bg pown . aku pown maen2 je k .. :)
lagi kowunk nak tawu ape ?? mknan kgemaran sume tuh ,ta paya tawu la . bkn kowunk ley kuarkn duet bg aku mkn pown .. HAHAHA ..
ha .. hobi aku . jeng-3 .. mcm2 la.. huhu
cita-2 aku ,nak jadik nurse !! tapown cikgu !! or akauntan . :) HOPES ...
aku dah 18 Tahun oke ! yar ! tua kan ? tape .korunk lagi TUA la . haha..
maaf ye orang-2 tua .. :)
oke . tu je .. bybye.. luv kowunk .. :)

Wednesday, February 1, 2012

teruknye ~~

budak-2 skunk da ta rety nak hormat orang tua ..
*termasok diri aku ...
tapy seteruk-2 aku .. teruk lagi korunk-2 yg kat lua tuh ..
wey , agak-2 la skit ..orang tego elok-2 kowt ,
pastuh kau nak sental habes-2an kenapa ?
tye elok-2 g jerkah-2/ tgi suara tuh kenapa ?
asal ?cite-2 nak jadi penyanyi ke ?? hmm..
sumpah . geram gile la ..
:(

*ha. memang aku pown tengah sedey nie .
aku ase nie la balasan bile aku kedekut ,
tengok skunk orang laen pown da kedekut dgn aku .. hmm :(

TIBE-2



YEAH ! KENAPA YE ? MALAM NIE AKU SEDIHH ?
HMM . . AKU TATAWU LA AP YG MENYEBABKAN AKU SEDIIHH..
TAKUT PUN ADE .. HMM :(



bertuah wanita kan :)


Beruntungnya perempuan yang mempunyai rahim...
=>> 6sebab:

1.) Dia bekerja denganTuhan..jadi 'kilang manusia.Tiap-tiap bulan dia diberi cuti bergaji penuh..7sehingga 15 hari sebulan dia tak wajib sembahyang tetapi Allah
anggap diwaktu itu sembahyang terbaik darinya.

2.) Cuti bersalin juga sehingga 60 hari.Cuti ini bukan cuti suka hati tapi, cuti yang Allah beri sebab dia bekerja dengan Allah..Orang lelaki tak ada cuti dari sembahyang...sembahyang wajib baginya dari baligh sehingga habis nyawanya..

3.) Satu lagi berita gembira untuk wanita,sepanjang dia mengandung Allah sentiasa mengampunkan dosanya..lahir saja bayi,seluruh dosanya habis.. Inilah nikmat Tuhan beri kepada wanita, jadi kenapa perlu takut nak beranak? Marilah kita pegang kepada tali Allah. Seandainya wanita itu mati sewaktu bersalin,itu dianggap mati syahid.. Allah izinkan terus masuk Syurga..Untuk orang kafir dia
tak dapat masuk Syurga tapi Allah beri kelonggaran siksa kubur.

4.) Untuk peringatan semua wanita yang bersuami:seluruh kebaikan suaminya,semuanya isteri dapat pahala tetapi dosa-dosa suami dia tak tanggung.

5.) Diakhirat nanti seorang wanita solehah akan terperanjat dengan Pahala extra yang banyak dia terima diatas segala kebaikan suaminya yang tak disedari.. Bila dia lihat suaminya tengah terhegeh-hegeh di titian Sirat,dia tak nak masuk syuga tanpa suaminya,jadi dia pun memberi pahalanya kepada suami untuk lepas masuk syurga. Didunia lagi, kalau suami dalam kesusahan isteri boleh bantu tambah lagi di akhirat.Kalau seorang isteri asyik merungut,mulut selalu muncung terhadap suami dia tak akan dapat pahala extra ini.

6. )Manakala suami pula mempunyai tugas-tugas berat didalam dan diluar rumah, segala dosa-dosa anak isteri yang tak dididik dia akan tanggung ditambah lagi dengan dosa-dosa yang lain. Dinasihatkan kepada semua
wanita supaya faham akan syariat Allah agar tidak derhaka denganNya. Dan semua lelaki fahami hati naluri seorang wanita & isteri agar tidak derhaka denganNYA.

tapi sayang,
masih ramai lagi wanita yang masih tidak menyedari bahawa mereka beruntung.
masih ramai lagi wanita yang masih menonjolkan aurat.

Maka yang mana satu di antara nikmat-nikmat Tuhan kamu, yang kamu hendak dustakan (wahai umat manusia dan jin)?
-|Ar-Rahman|-
 
*copy paste dari blog kaka  :) aku tersentuh bace bende nie . hmm :(

ghindu..

woot ..
aku rindu la membe2 aku !
deym gile kan . hmm .hmm .
rindu nak bergelak ketawe dgn dorang .
rindu nak snap pic dgn dorg .
rindu nak gosip2 dgn dorang .
rindu nak jemaah dgn dorang .
rindu nak kongsi cerita dgn dorg ..
hoho..
rindu sumenye lah !!!
haish ...
:(
wishing my friends are here too hug me  :)

gelong

AKU MEMANG BAIK PON ! 
SEKIAN TERIMA KASIH ..
^.^ 
GRRRR

Tuesday, January 31, 2012

subhanallah

YA ALLAH YA TUHANKU .
JIKA BENAR AKU TELAH JATUH CINTA,
JATUHKAN LA CINTA AKU KEPADA ORANG YG MENCINTAIMU YA ALLAH .
JIKA BENAR DIA TAKDIR KU ,
BERKATIKANLAH HIDUP KAMI YA ALLAH .
SESUNGGUHNYE KAU LAH YANG MAHA AGONG DAN MAHA BERKUASA . :)
AMIN YA RABBAL ALAMIN . .

Monday, January 30, 2012

*ngauumm ,ngaaaummm



pehhh .. geram siottt ...
nak isi UPU punye la susah ..
dah isi2 ..
tetibe kuar name owg laen plak ..
dgn kos yg aku betol-2 minat tuh takde plak ..
pastuh  bile nak isi POLI plak ..
mcm2 bende pelik ..
ape kejadah subjek2 nye tuh ???
satu pun aku ta mint ,,
tapy tape la . aku isi je la ....
dah print pown ... 
semangat betol aku nie bile mule-2 nak isi ..
tapy bile dah isi .. luntur semangat aku ...
GRRRRR...
rase mcm nak MENGAUM je .... *ngauummmmm,ngaauuummm...

Sunday, January 29, 2012

kawen je la .


mase bercinta .
Awaklah buah haty saye . 
awaklah cinta hati saye .
saye syg awak ..
*mulut kate benci, tapy haty kate syg 
bile bergadoh .
sye tanak tgk muke awk .
awk bukan cinta hati sye .
sye ta syg awk .
*hati kate benci ,mulut kate syg .

itu la .yg selalu terjadi kan . 
bek tayah cple , terus kawen kan senang ..
 :)

Saturday, January 28, 2012

acane tuh ???



korunk bosan tak bace entry teyha ?
ha.tayah tipu k . teyha tahu je ..
hehe..
xctuly ,teyha pown bosan jugak .
ntah . tade story yg besh untk diceritakan .
korunk2 bg la idea .. kowt2 teyha bole olah ke ..
ececey ,macam nak buad novel plak .. hehehe


*korunk buad2 je la hepi bace entry nie ..
gembirakan la sked haty teyha nie ..
bHAHAHA....
:P

takoddd

seriously .. memang takod . takod sgt2 ..
hurmmm... takod ape niey ???
meyh sinie telinga tu .. teyha nak citew sked . huhu.
sked je ,tayah byk2 penad na taip ..
hHAHA..

cmnie citenye ...
takod sgt2 .. takod tuh la ..
sekejap je nak msok bln februari ..
pastuh nty "bln march" lak..
ha,dpt tangkap ta ape yg teyha nak gtaw nie ??
ape ??? ta dpt lagi .. ayoyo ..
oke2.. teyha sambung ..
ha.bln march tuh penentu hidop n mati teyha taw.
result SPM tuh !!!! tu yg teyha tkod sgt2 nie ..
ape kbr paper2 teyha tuh kn??
sehad ke ? ooke ke ???
doktor(pemeriksa) da chek ke ? da bagi makah blom ???
HARAP2 PEMERIKSA BAEK2 HATY .. AMINNNNN!! ..

takod la .. hmmm ..  :(
tuh je .. oke bye-2

Thursday, January 26, 2012

APE ???????jeng jeng jeng ..

betul ke ? betul ke ape yang aku bace tuh ?
sumpahhh ! aku takut + terkejut gile ..

APE ?????? jeng jeng jeng !! :)

hmm ..
bukan ape ,aku terbace entry sorang blogger nie /
dea kate ta elok boh status "in a relationship" at FB,.
yela .. kate dea .. itu hanya mengundangkan kemaksiatan ..
dea yang kate ,aku just menyampaikan je .. hehe
tapy ade betulnye jugak .
NABI pown pernah berkata : sebaik2nya rahsiakan hal2 pertunangan dan iklankan perkahwinan...

ha..nampak tak ????? yg kat fb tuh .. baru COUPLE2 .bknnye BERTUNANG . n nabi sendiri cakap .. pertunangn tuh kne rahsiakan .. hmmm ...so pndei2 FIKIR oke ???

*ambil iktibar k . untk diri aku jugak .. :)

Saturday, January 21, 2012

gong xi facai : )



di kesempatan ini, saya NUR FATIHAH ingin mengucapkan 
SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU CINA . : )  
semoga perjalanan anda di atas jalan raya berjalan dengan lancar k .
utamakan keselamatan tawu ... heee~~

oke . 
teyha pown nak sambut thun baru cina jugak
, sbb tuh teyha nak balik kg .. BHAHA.. 
oke-2 .babai ..


Friday, January 20, 2012

PLKN :)


wah-3 .. budak-2 PLKN da balik . haha .
tahniah-2 . 
selamat pulang kepada kawan-2 aku ..
nahdatul adira adipso jugak !!
sonok letewww dapat pegang lappy .. ehehe....
rindu kau la .. 
:)


Thursday, January 19, 2012

teyha


 this is me . gemuk kan ? tahu .. : )


setiap hari menunggu seorang teman 
yang sudi temankan aku kala aku sedey atau gembire .. : (

senyuman itu sedekah
jadi, senyum la selalu ..
(o.O )

..

kenapa asek nak tidow je ey ?
mengantuk je . pdahal bgn pown lmbt jugak .
haish .. ntah la .. adoi .. penad-2

Wednesday, January 18, 2012

hehee

yeah . tgu lagi 2 minggu lagi then bole belaja kete n moto ..
:)
ta saba pown ade. takot pown ade ..
bkn ape , takot dpt cikgu yg suke tengking-2 n takowt ta dpt bwk je ..al maklum ,budak baru nak belaja pegang stereng n tekan clucth pastoh minyk n mcm-2 agi la .. hoho ..
huhh!! semangat . .

Tuesday, January 17, 2012

bobok

kene tido awal . supaya besok senang nak bangun dari tidur . 
kepala pown dah berterbangan like burung-2 .
HAHA

hopefully *xoxo

I do not want to promise because I fear I can't perform it. 
let what I want to do this on my own needs. 
do not force, I know when I want change myself, 
and you as a friend of me, pray for me so that I achieved a dream. 
and at the moment I can't yet and
maybe in 2 or 3 months will I fulfill. 
God willing .. :)


now on 17.01.2012

2 or 3 months later   : )
hope so .
please support me .
:)
may god bless u .

 

lesen : )

my head was painful .
ohh ya aallah! please help me .
tady teyha ade teori moto taw .
then kne bejemur tgh panas lak uw .
my face like crown ..
haha.. kesian kan . grrr ...
nway . happy gile sbb jatuh at titi .. mcm *hareee ,... hhuhu
semua isyrt tunggng langgang . hoho . sedeh !!!

oke . besok dok at bwh bumbung lak ..
huhu...
kbai . tu je nak cite . : )

Monday, January 16, 2012

what ? ?


What is love? 
until now I do not know what love is. 
i feel very deadlocked when I think bout this .
 another person more in love, some good and some not.  
many expectations that we will be when in love, but if you are married what will happen? happy or not? 
im so fear!!!!
 
 
 

Sunday, January 15, 2012

miami

i love myself , n i dont think so that i will change my life no matter what will happen .but if to a good person 100% i will change it . : )


speeking aku meraban ke ? well aku ta pandai speeking ,tapy aku belaja untuk speeking : )
ta sala mencuba kan ??

seriously , aku takut sgt . takut gile . tapy ta tawu la sbb ape . haish . . 
aku nak ubah penampilan aku . ke arah yg lebeyh baek . tapy aku ta tawu bile aku bole ubah .
perhaps ,tahun nie aku dpt la sesuatu yg membangge kan diri aku ,serta keluarga aku . AMINN..  

*sebenanye da ta tawu na post ape ,so aku pown meraban-2 la. huhu

runsing =.=

think about my future life ..

starting from now . n i have 60 sec to type what i want . . hehe

umo aku 18 tahun (2012) . too old rite ? hehe. its oke .
bile da tue nie,fikiran aku tetap same je . cite katon .tetap jugak aku tonton.walopon da tua . huhuo..
ha,nty law aku dpt masok U.mcm ne ye aku nak suaikan diri aku ?
aku takot kalau2 aku ta dpt catchup subjek-2 tu nty .
n aliran ape yg bakal aku amek ye ?
aku tanak smbong engeneering,sbb aku rase aku ta bole bawak .
hey ,think teyha . think . . . . 
cite-2 aku ade byk . hehe.. nurse , akauntan , cikgu , haha. sume nye aku nak jadik . haish . ntah la . . . . 
risau la plak . 

tu je . 60 saat dah . haha

missing

i miss my friends 
i miss my teachers 
i miss my school 
i miss my ex husbands
i miss to study about probability , waves , soap , n all . .
grr ..
stay home makes my body like teddy bear la..
HAHA.kesian betol budak gemuk nie kan .
haish..  : (

Saturday, January 14, 2012

new

try to using new link .
hope it will be good link for u to understand .
muahahahaha...

perhaps i have many follower .
so follow me n i will follow u back ..
 : )


http://teyhazamri.blogspot.com/

wishes

perhaps tomorrow was my beautiful day that i never had .
not only tomorrow .but everyday after this day .
i want to change my life .
but i dont know how to change it .
i want  to wear hijjab ,but i dont know when i can trully wear that .
i want my love that i can married with him . haha. *berangan